OM OSS

Vi är ett gäng med ett stort intresse för att laga mat, äta och umgås tillsammans med vänner. Gärna med en och en annan flaska vin och så klart någon av våra favoritartister i högtalarna. Allt från Veronica Maggio till Bee Gees och allt däremellan. Vinet kanske inte står där en måndag men ni förstår vad vi menar. Att äta tillsammans betydde mycket för oss när vi växte upp och gör det än i dag. Känslan av att äta tillsammans är något vi vill ta med oss i vår mat, så oavsett om ni äter våra måltider eller andra måltider, snälla ät tillsammans, det blir mycket trevligare och mysigare då 🙂

Idén till Meal Mrkt kom från att vi länge gick och tänkte på att det inte fanns någon som löste middagen på ett bra sätt. Visst, finns mataffären som är bra i pris men det är fortfarande ”nål och tråd”. Man behöver själv köpa råvaror och sy ihop sin middag men det är inte alltid man är sugen på att stå och laga mat i 40 minuter. Matkassar får du förvisso hemlevererat men det blir ofta dyrt och du får ändå stå och laga mat i typ minst 40 min. Missförstås oss rätt, vi älskar att laga mat men inte 7 dagar i veckan. Ibland är det bara skönt att ha det klart! Restauranger löser förvisso en middag på ett bra sätt, du får en färdiglagad middag hemkört och det smakar oftast riktigt bra MEN det är dyrt och man äter det lite mer ”här och nu”. 

Så vår lösning är nästan färdiglagade middagar som du värmer upp på typ 5-10 minuter. Maten tillagar vi lokalt på Värmdö. Från grunden på råvaror från Svenska gårdar. Pastan, ris eller potatis tänker vi att du redan har hemma så det adderar du själv. Det gör också att vi kan erbjuda ett riktigt bra pris för färdiglagad riktigt bra middag – som passar hela familjen. Att vara billigaste middagskassen är inte vårt mål men gissar att vi faktiskt är Sveriges billigaste middagskasse ändå! 

Just det, referensen ”Love it if we made it” här nedan (i gult), kommer från bandet The 1975. En riktigt bra låt! Det syftar också på att vi vill skapa en hållbar matproduktion och matkonsumtion. För oss handlar det om Svenska råvaror, minskad köttkonsumtionen av framförallt nötkött (och därmed ökar vi istället mängden grönsaker i våra rätter), färre förpackningar och hållbara material. Vi vet att det är sjuukt långt dit men det är vår dröm i alla fall. Love it if we made it!

Smaklig middag önskar, 

Fredrik med Team Meal Mrkt 🙂