FRÅGOR & SVAR

Vi tillagar måltider som vi själva gillar (och som vi vet ofta passar hela familjen). Ofta säsongsanpassade, klassiska rätter som tex köttfärssås (bolognese), korvstroganoff, Coq Au Vin (klassisk kycklinggryta i Frankrike).  Kommande fem veckors menyer kan du se på mealmrkt.com/meny.

Vi fokuserar på det som tar tid för dig att tillaga. Pasta, ris eller potatis har man ofta hemma och går snabbt att koka. Att vi inte hantera pastan, ris eller potatis gör också att vi kan hålla riktigt bra priser på våra rätter.

Det är bara att värma våra färdiglagade måltider i micron, ugnen eller i kastrull på plattan. Följ anvisningarna på förpackningen. Tillsätt pasta, ris, potatis eller tex strimlad vitkål så fixar vi resten.

Det handlar mycket om tillgång på råvaror och att hinna med att tillaga allt. 

För tillfället levererar vi stort sett till hela Stockholms län. Söder ut så levererar vi inte till Södertälje och norr över så går gränsen ungefär vid Sollentuna. På sajten finns en funktion där du kan testa om vi levererar till ditt postnummer. 

Våra måltider tillagas av svenska naturliga råvaror i så stor utsträckning som möjligt. Köttråvara är alltid svensk, likaså de flesta grönsaker i säsong men om vi tex använder soja i maten så kommer den från tex Japan. Våra rätter innehåller därför minst 80% svenska råvaror i säsong  ibland mer. Är vi inte i säsong så finns det tex inga svenska tomater så då är det en lägre andel svenska råvaror. 

Alla våra måltider innehåller minst 80%  svenska råvaror och vårt mål är alltid att tillaga våra rätter med naturliga råvaror.  Vi följer de Nordiska näringsrekommendationerna, våra kötträtter innehåller därför upp till 60% grönsaker (och därmed mindre köttråvara). Vidare så försöker vi undvika eller minimera transfetter i så stor utsträckning som möjligt. Vi steker i tex olja. 

Alla våra rätter har, tack vare en lägre kötthalt och svenska råvaror, en låg klimatpåverkan och nästan alla våra måltider ligger dessutom under WWFs klimatmål (One Planet Plate) på 0,5kg koldioxidutsläpp per måltid. För att dra ner på onödiga förpackningar (förutom priset) så levererar vi fyra måltider i EN vit förpackning (vitt är enklare att återvinna) av 100% återvunnen CPET. 

Just nu kan du köpa våra färdiglagade rätter från vår sajt, som middagskasse,  eller så kan du besöka oss på någon marknad på Södermalm i Stockholm, där vi även säljer enklare smårätter, lokala grönsaker med mera. Kom gärna förbi och säg hej :).

Vi är ett gäng med ett stort intresse för att laga mat, äta och umgås tillsammans med vänner. Gärna med en och en annan flaska vin och så klart någon av våra favoritartister i högtalarna. Läs om oss på mealmrkt.com/om-oss. Allt gott/Fredrik 

Vår middagskasse levereras hem till dig på söndagar eller måndagar varje vecka. Middagskassen består av tre olika rätter och totalt 12-15 portioner. Dvs 4-5 portioner per rätt. För tillfället har vi en fast meny som förnyas varje vecka.

Du kan när som helst pausa eller avsluta din prenumeration. Vill du pausa så loggar du in på sajten. Klicka sen på subscriptions och sen klickar du på produkten ”Tre måltider för…”. Deadline för veckans leverans är onsdagar 23:59. 

Va! Är du inte klok?! Skoja bara, självklart kan du pausa eller avboka vår middagskasse när du vill. För att pausa/avboka nästkommande leverans måste man dock göra det senast onsdagar kl 23:59. Logga in på din profil på sajten.

Nej, för tillfället erbjuder vi en fast meny som uppdateras varje vecka. 

Vi har inga helt allergivänliga menyer men många av våra rätter är allergivänliga. Vi använder tex bara laktosfria produkter i vår mat och reder våra rätter med maizena istället för vetemjöl. Dock innehåller en del av våra rätter soja som innehåller vete (dock brukar vete i soja fungera bra för de flesta glutenintoleranta). Eventuella allergener framgår på förpackningen.

I dagsläget har vi en fast meny bestående av tre olika rätter á 4 portioner. Dvs totalt 12 portioner per vecka. 

Vi levererar söndagar och måndagar direkt hem till dörren via vår leverantör Gordon Delivery. 

För att få mat kommande söndag/måndag så är vår deadline för beställning senast onsdagar 23:59. 

Om vi har! För att du ska kunna njuta av en trevlig middag (förfest funkar lika bra) med vännerna så har vi tagit fram en lista med låtar vi gillar, allt från Håkan Hellström och Robyn till Bee Gees och Dionne Warwick.  Listan uppdatera löpande när vi dyker på bra låtar. 

https://open.spotify.com/playlist/545TlJ1JYnLdf72V46FCLj?si=eTQe3czPSMabHAPPs6HDEA&pi=e-sTo1FFO0Sw6Q